Indeks | Sitemap | Print
Nyheder
 

Du er her: Forsiden Foreninger Jagtforeningen Hvordan går det med Agerhønsene...

Hvordan går det med Agerhønsene...

Agerhønseprojektet fortsætter

Store Restrup Jagtforening har valgt at fortsætte Agerhønseprojektet. De erfaringer der blev opnået i det officielle projekt, bruges aktivt til at føre de gode ideer vider til gavn for naturen og til fornøjelse for alle der går en tur i Store Restrup.

 

Hjælper det?

Ja det hjælper, men det har været svært at skaffe hjælp og maskinkraft til vedligeholdelse af vildstriberne. Jagtforeningen har der for på generalforsamlingen 2014, besluttet at nedprioitere disse dog vil nogle grønne områder fortsat blive holdt.

 

Resultatet ses nu af indsatsen...

På de afholdte jagter i 2012-2013, har vi haft fornøjelsen at se jagthundene tage stand for hønsene flere steder. Flokkene har typisks været på 8-12 stykker, så det lover godt for en kommende bestand. Der er ligelede meldinger fra lodsejer om agerhønsepar med kyllinger og større flokke er opserveret. Jagtforeningen holder stadig agerhønsene fredet men kan kun råde over de arealer som vi må benytte. Der er bl.a. også meldinger fra "Gåfolket" når de færdes på stierne rundt i St. Restrup om det flotte syn når flokken letter, så det er bare om at få traveskoene på og komme ud og gå.

 

Desuden har vi her et link til en film om Agerhøns i landbruget, den kan findes her.

 

Du kan også læse om naturpleje og Agerhøns på nedenstående links.

 

www.jaegerforbundet.dk

www.dmu.dk/dyr_planter/dyr/agerhoene/

 

 

 

 Sidste nyt....

Info.. 

 

 

 

 

 

 

 
 
Krogh Nielsen ApS   Kvist & Kristensen   ledig_annonceplads.gif   Ledig annonceplads   WebHouse ApS