Indeks | Sitemap | Print
Nyheder
 

Du er her: Forsiden Foreninger Jagtforeningen Hvordan går det med Agerhønsene...

Hvordan går det med Agerhønsene...

Agerhønseprojektet fortsætter

Store Restrup Jagtforening har valgt at fortsætte Agerhønseprojektet. De erfaringer der blev opnået i det officielle projekt, bruges aktivt til at føre de gode ideer vider til gavn for naturen og til fornøjelse for alle der går en tur i Store Restrup.

 

Hjælper det?

Ja det hjælper, men det har været svært at skaffe hjælp og maskinkraft til vedligeholdelse af vildstriberne. Jagtforeningen har der for på generalforsamlingen 2014, besluttet at nedprioitere disse dog vil nogle grønne områder fortsat blive holdt.

 

Resultatet ses nu af indsatsen...

På de afholdte jagter i 2012-2013, har vi haft fornøjelsen at se jagthundene tage stand for hønsene flere steder. Flokkene har typisks været på 8-12 stykker, så det lover godt for en kommende bestand. Der er ligelede meldinger fra lodsejer om agerhønsepar med kyllinger og større flokke er opserveret. Jagtforeningen holder stadig agerhønsene fredet men kan kun råde over de arealer som vi må benytte. Der er bl.a. også meldinger fra "Gåfolket" når de færdes på stierne rundt i St. Restrup om det flotte syn når flokken letter, så det er bare om at få traveskoene på og komme ud og gå.

 

Desuden har vi her et link til en film om Agerhøns i landbruget, den kan findes her.

 

Du kan også læse om naturpleje og Agerhøns på nedenstående links.

 

www.jaegerforbundet.dk

www.dmu.dk/dyr_planter/dyr/agerhoene/

 

 

 

 Sidste nyt....

Info.. 

 Haren er igen jagtbar, og der er set en hel del og der er ligeledes skud nogle stykker, så det ser fint ud...

 

Med hensyn til agerhønsene, så holder vi dem stadig fredet i foreningen, til de flokke som vi heldig vis kan se resultatet af, efter der er gjort meget fra både lodsejere og jægere de sidte fem seks år. Vi møder flokke som tæller helt op til 12-14 stykker, så mon ikke der vil komme en rimelig bestand igen om nogle få år.

 

Redigeret den 29-12-2015 af Kurt Christiansen.

 

 

 

 
 
Krogh Nielsen ApS   Kvist & Kristensen   ledig_annonceplads.gif   Ledig annonceplads   WebHouse ApS